Återigen midsommar

Här glider Ebbas badstol tom runt i den rengjorda poolen så vackert men ändå så sorgligt.

 

Vissa kritiserade Marcus Berg för att han missade ett läge mot Spanien i EM (han kommer dominera på Gamla Ullevi i höst), men jag då – jag har misslyckats med att fylla Ebbas badstol med ett syskon till Ebba – hur svårt kan det vara? Tills dags dato har jag gått bet på att hitta min Sara från Östermalm eller varför inte Jeanette från Vasastan.

 

Man skulle kunna tycka att allt är toppen här i solen när man ligger här i hängmattan och handlar aktier med hörlurarna på och låten ”blindings lights” gående på repeat, men inget plaskande från poolen hörs – det är som Ebba brukar säga till mig det är inte vid graven eller på landet som ger mig ett syskon.

 

Snart börjar sommar på P1 igen (lycka till Benjamin imorgon), förra gången hade jag ett av de sorgligaste programmen som sänts, jag har manuset till ett ljust program i huvudet, men då måste jag ha uppfyllt mitt löfte till Ebba annars finns det inte en chans i världen att Bibi Rödöö från sommar kommer att kontakta mig, alla gillar ett lyckligt slut – ÄVEN JAG.

Då avslutade jag mitt program med en av de bästa låtar som gjorts och som speglar Ebba bättre än någon annan låt. Simpe Minds med ”dont you forget about me”.

 

För ett år sedan skrev jag att jag hade en bok på G – en bok där Maria Byquist sätter ord på mina känslor – så här kan de låta.

Doften av havet i skärgården på morgonen är nästintill magisk. Men nu blir det inga mer magiska midsommaraftonsmorgnar på landet för Ebba och mig. Att vara tvungen att acceptera den verklighet som kommer efter den här sortens förlust är otroligt svårt och smärtsamt. Att acceptera en verklighet där personen är död och inte kommer att komma tillbaka är det första plågsamma steget. Men om man inte kan ta sig förbi det steget så går det inte att ta sig vidare i sorgearbetet". 

Allt tar betydligt längre tid än man tror, men vi är inne på sluttampen sen är det min uppgift att få ”typ” Bonnier, Nordstedt eller något annat förlag att förstå att något liknade har aldrig tidigare skritvis och detta är helt unikt i sina genrer.

 

För mig är det sen oerhört viktigt att rätt person läser upp min Bok ”Vilse på ett hav av ensamhet” att förlora sitt enda barn i ett terrordåd.

 Jag har tre favorit uppläsare:       

  •            Stefan Sauk – han är helt magisk när han läser min vän Dag Öhrlunds böcker om psykopaten Christopher                Silfverbielke.
  •  ·         Julia Dufvenius lika magnifik när hon läser 50 nyanser böckerna samt
  •  ·         Callin Öhrvall Delmers mjuka och fina röst när hon läser upp Susanne Ahlenius böcker förhoppningsvis                      landar jag någon av dessa 3, de skulle göra boken rättvisa och Ebba stolt från himmelen.

 

 

Glad midsommar på Er !!!

 

Älskade Ebba  Saknar dig så Pappa