Min önskelista till jultomten

God Jul på ER

För vissa en underbar dag, för andra inte lika underbar mer en dag man bara vill stöka undan, så har det självklart inte alltid varit. Jag har haft förmånen att lyckas gå i mål med de mål jag än gång i livet satt upp för mig själv, men på en sekund togs allt som hade någon betydelse ifrån mig.

Jag har besökt Kyrkan regelbundet under alla år Ebba levt och bett att Gud skall skydda min dotter, han misslyckade med det. Jag har svårt att förlåta honom, ni kanske tycker att jag är långsint – må så vara – därför vänder jag mig till Tomten med min önskelista.

Vi föräldrar har ofta som mål att våra barn skall övertrumfa oss själva, ibland väljer man en partner som komplettera än och har andra egenskaper en än själv, så var det i mitt och Ebbas mammas fall. Vi har olika bra egenskaper och Ebba fick det bästa av oss. Ebbas lärare på Campus Manilla sa oberoende av varandra, aldrig mött en liknande elev och de syftade nog lika mycket på hennes personlighet som hennes IQ. 

Hennes stora hjärta är det som inspirerade mig när jag startade stiftelsen Svenska Hjärtan till Minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund. Där vi lyfter fram förebilder i skolor & föreningar och delar ut priset ”Ebbas Hjärtan”

 

                            Två saker har jag skrivet upp på min önskelista till tomten

När jag startade stiftelsen och pratade med Banken sa de oj detta kommer bli större än Anna Lindhs stiftelse, så har det verkligen inte blivit. Efter mina år i finansvärlden hade jag mailadresser till samtliga bolag på stockholmsbörsen, men efter 3 utskick är totalsumman 2 000 kr.

Idag delar vi ut 10st stipendier jag skulle vilja dela ut betydlig fler än 100 st, vi är en avkastningsstiftelse m.a.o är det bara avkastningen som vi får dela ut, om jag skall lyckas med mitt mål så behöver jag hjälp av er där någon kanske har ingångar på företag, för utan deras generositet kommer det att bli svårt att göra det avtryck som jag vill och sprida Ebbas hjärtan över hela landet. Om ni har kontakter be dem gå in på www.ebbasminnesfond.se samt maila mig på [email protected]. Jag behöver all hjälp och stöd jag kan få från näringslivet om jag skall lyckas med mitt mål.

 

                                         Nummer 2 på listan till Tomten ”BARN”

Att hitta meningen med livet igen stavs föräldraskap återigen så behöver jag hjälp av er, därute någonstans finns det världens underbaraste tjej som precis som jag bara drömmer om att bli förälder eller så är det någon som vill ha ett sladdbarn, ni som har ett stort nätverk be personen kontakta mig.

  

Massor av jul kramar

 

Stefan Ebbas pappa

[email protected]