En kort tillbakablick

Skolstarten en minnesvärd dag, Ebba såg fram emot den dagen. Hennes mamma och hon hade handlat in speciella kläder just för denna förväntansfulla dag, att sen TV4 skulle vara där och göra ett inslag gjorde inte dagen mindre minnesvärd. På TV4 fick tre olika programledare barn samma år, det helt osannolika var att Ebba lyckades gå i samma klass som dem vid 3 olika tillfällen.

I förskolan tillsammans med Tildes dotter, i lågstadiet tillsammans med Almenäs son och i mellanstadiet med Macéus son, som även sjöng på min dotters begravning.

 

Ebbas lärare på Campus Manilla

Vi minns Ebba som en vetgirig och ambitiös elev som bara nöjde sig med det bästa, och som alltid var intresserad av nästa steg. Ebba antog alltid de utmaningar hon fick och levererade på högsta nivå. Vi kommer aldrig att glömma hennes leende på läpparna och hennes passion för kunskap.                                                                                                      /Sibel & Sofia

 
 
 Ett utdrag ur min bok:

Ebba var en naturkraft. Hon var så framåt och ville så mycket. Det hon bestämde sig för att klara och bli bra på uppnådde hon. Hon var som en frisk vårvind som svepte igenom ett rum och fyllde det med ny luft och energi. Det är så orättvist att dödens skuggor skulle sänka sig över just henne. Hon vars ljus alltid sken så stark. Hon som brann med en så klar låga. Nu står jag kvar här ensam och ska på något sätt föra den elden vidare, plocka upp den halvt krossade stafettpinnen med darrande hand och bestämma mig för att fortsätta loppet. För hennes skull. Alltid för hennes skull vill jag hålla den facklan högt, lyfta den mot skyn så att andra kan se ljuset hon var i mitt och många andras liv. För min dotters skull vill jag inte att mörkret ska få den slutliga segern. Vill inte att hon från himmelen ska se sin pappa falla utan att resa sig upp.

 

 

 

.