Pappa jag Älskar dig

Vi har alla olika mål med livet, precis som vissa ord betyder extra mycket.

Utbildning, karriär, pengar man kan nog göra listan lång men slutmålet är ändå föräldraskap i alla fall för mig, Varför? för att det gjorde mig komplett. Känslan av att känna att man gått i mål går inte att beskriva, att på mina veckor kunna ge hur mycket tid & kärlek som helst – det viktigaste som vi har att ge våra barn.

Jag hade mer eller mindre slutat jobba för att vända på livet och njuta av det, satt min dotter i en av Sveriges bästa skolor Campus Manilla på Djurgården, så händer detta mot en singel kille med bara ett barn som jag vigt mitt liv åt. Hon var en naturbegåvning både när det gäller IQ & EQ. Det gick inte att ha en ljusare framtid.

Hur mycket kärlek man än gav Ebba så gav hon 100 ggr mer tillbaka. Ebba gjorde ett avtryck på alla som hon träffade. Hon var söt, oerhört ambitiös med allt hon gjorde. Hon var extremt öppen person som kunde prata med vem som helst, och alltid glad och positiv.

Är det lätt eller svårt att hitta rätt person att börja om igen med, det är svårt, riktigt svårt i synnerhet om man är som jag en jämförande människa och till viss del elitistisk. Jag har under dessa tre år varit nära, riktigt nära och känt av känslan när man försökt göra barn på den rätta veckan woooow, att återigen lokalisera en singel tjej utan barn eller för den delen någon som vill ha ett sladdbarn, en utmaning? ja just nu känns det som att lära sig gå på vatten, om jag så skall vänta tills vattnet fryser till is, men någon dag skall Ebba få ett syskon.

Pigge som förlorade allt i tsunamin lyckades, men han hade till skillnad från mig ett stort socialt nätverk.

Jag får ofta frågan varför vill du föda ett barn till den verklighet som vi just nu upplever? för att föräldraskapet gör mig hel och att få uppleva den ovillkorliga kärlek som barn ger går inte att beskriva, att sen återigen få uppleva/skapa nya ritualer och få nya brev likt de som min älskade dotter skrev till mig.

Varje vecka när hon åkte till sin mamma så gömde hon 5 kärlekslappar som jag hade en vecka på mig att hitta. Hela mitt hem är idag tapetserat med hennes kärleksbrev/teckningar som hon gjort till alla hjärtans/farsdag, och min födelsedag.

Här är ett ex. på ett farsdagsbrev jag fick när hon var 9 år

Du är jätte snäll,

Du hjälper mig när jag behöver hjälp

Du är snygg – du är bra på att laga mat

Du är en bra pappa – du är omtänksam

Du är bra på att spela spel och att vinna

Du är bra på mycket

 

Orden ”Pappa jag älskar dig” – för mig världens finaste ord.