Vilket fantastiskt mail - Tack Johan

Hej!

 

Mitt namn är Johan Gustafsson. Jag var kidnappad av en al-Qaida grupp i norra Mali från 2011-2017. I media benämndes jag ibland som “Mali-Svensken". Under tiden i fångenskapen så hörde jag på radion om terrorattentatet på Drottninggatan bara några timmar efter att det hänt. Som så många andra svenskar så kommer jag ihåg exakt var jag var då och det var något som påverkade mig starkt. När jag till slut kom hem i juni 2017 vandrade jag på Drottninggatan och såg väggarna med alla meddelande på.

 

I samband med att jag frigavs så samlade en grupp människor på Facebook in pengar så att jag skulle få en motorcykel. Jag känner att jag inte har så stor användning av den och har mest haft kvar den eftersom det var en så fin gåva. Istället för att bara låta den stå så tänkte jag att jag skall sälja den och skänka dessa pengar till Ebbas minnesfond.

 

Om jag på något sätt kan hjälpa till med att uppmärksamma minnesfonden så står jag till förfogande. Jag kommer skriva inlägg i de Facebook-forum där det samlades in pengar i samband minnesdagen om mina planer för motorcykeln. Kanske är någon villig att hjälpa till med ytterligare donationer.

 

Mvh

Johan Gustafsson